Muutosagentti muuttaa maailmaa

Mietitkö, miten päästä maailmaan mukaan? Mutta Sinähän olet jo mukana, mikset saman tien osallistuisi myös maailman muuttamiseen! Meitä on muitakin.

Maailmassa ja kansalaisyhteiskunnassa tapahtuu: kansalaisten uudet barrikadit synnyttävät Ravintolapäiviä, Siivouspäivä, Kaljakelluntaa ja Tahdon-kampanjaa. Samalla partiolaiset ja martat kasvattavat jäsenmääriään. Miten mennä mukaan tähän muutokseen, mitä opittavaa meillä on toisten kokemuksista ja mitä opetettavaa sinulla on muille?

caset.001

Osallistu suunnitteluun

Olemme kokoamassa vaikuttavan kansalaisuuden kurssia alkamaan ensi syksystä. aPaja-mallilla tehtävä opintokokonaisuus suunnitellaan alustavasti yhdessä aiheesta kiinnostuneiden kanssa ja loppufiilaus tehdään osallistujien kanssa. Eritaustaiset ihmiset ovat usein hyviä ratkomaan monimutkaisia ongelmia ja mahdollistavat yhteisöllisen oppimisen, kun he tuovat keskusteluihin oman näkökulmansa ja niiden pohjalta muotoutuu uudenlaisia näkemyksiä. Yhteistä oppimista tarvitaan, jotta voimme ymmärtää, miten maailma muuttuu ja miten pystymme vastaamaan siihen.

Et siis tällä hetkellä sitoudu mihinkään rekisteröityessäsi tälle kurssille, pidämme sinut informoituna suunnitelmista ja kerromme, milloin sitouttava ilmoittautuminen tapahtuu. Nyt joukkoideoidaan ja suunnitellaan mahtavaa uutta kurssia. Tuotetaan yhdessä parasta mahdollista sisältöä aiheeseen, joka on monimutkainen, usein päänsärkyä aiheuttava ja  aina mahdollisuuksia täynnä.

Miten ylläpitää kipinää? Miten keskittyä toimintaan ja tekemiseen byrokratian tai identiteetin rakentamisen sijaan? Oppimisen teemoissa on mm. uudet tavat organisoitua, laillisen ja laittoman toiminnan rajanvedon pohdinta mutta myös kansalaistoiminnan peruskauraa viestinnästä ja rahoituksesta. Työstetään omia projekteja ja sparrataan muiden ideoita eteenpäin.

Tärkeintä tällä hetkellä on kertoa se, mikä sinua kiinnostaa, tai mitä meidän sinun mielestäsi pitäisi sisällyttää ohjelmaan? Jaa ideasi ja kommentoi muiden ajatuksia täällä.

Yhteistyössä Lahden kansanopisto ja Otavan Opiston Osuuskunta

English