Hyvinvointivaltion vaalijat eli HYVA ry

Hyvinvointivaltion vaalijat eli HYVA ry

Vapaaehtoispohjalta toimiva järjestö, joka vaalii yhteiskunnallista ja sosiaalista arvopohjaa, joka perustuu hyvinvointipalvelujen universalismiin, ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen sekä toimii pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin säilyttämisen puolesta.

Hyvinvointivaltion vaalijat eli HYVA ry (http://www.hyvinvointivaltio.fi/) on kaikille avoin ihmisten ja järjestöjen verkosto. Se esiintyy julkisuudessa ylpeänä ihmiskunnan yhden suurimman saavutuksen eli pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta. HYVA kannustaa kaikkia hyvinvointivaltion puolestapuhujiksi olipa kyse kuntien tai valtion palveluista – omista kokemuksista tai yleisemmästä näkökulmasta.

Osuuskunnan hallituksessa HYVAa edustaa Juha Nurmela. Juha ovat mukana pohtimassa hyvinvointivaltiota Otavan Opiston ilmiöpohjaisessa oppimisjaksossa (http://ilmiopohjaisuus.ning.com). Juhan mukaan suuri haaste on se, miten voisi herättää opiskelijoiden kiinnostuksen hyvinvointivaltion syvälliseen olemukseen: ”On vaikea tietää, miten tukea opiskelua. Vapaan sivistystyön puolella täytyy tehdä paljon töitä ja kehittää uusia ryhmätyön muotoja, jotta saataisiin opiskelijoita. Kansalais- ja työväenopistojen luentojen aiheeksi hyvinvointivaltio sopii hyvin, mutta miten se saadaan yhteisryhmäopiskelun kohteeksi ilman suorittamishyötyä, siinä haastetta kerrakseen.”

English