Mediamaisteri

Mediamaisteri on osaamisen kehittämisen, oppimisen ja avoimen teknologian asiantuntijayritys, jonka toiminta perustuuu asiantuntijuuden ja verkkoratkaisujen yhdistämiseen.

Mediamaisteri – Verkko-oppimisen kouluttajasta verkko-oppimisteknologian toimittajaksi

Oppimisen ja osaamisen asiantuntijayritys Mediamaisteri perustettiin vuonna 2000. Tuolloin avoin lähdekoodi mullisti verkko-oppimisen mahdollisuudet. 2000-luvun alkupuolella Mediamaisteri toimi yrittäjä Timo Väliharjun halusta kehittää verkko-oppimista uudella tavalla. Alkuvuosina yritystoiminta koostui lähes kokonaan kouluttamisesta. Väliharju kävi kouluttamassa pitkälle toistasataa päivää vuodessa verkkopedagogiikkaa ja erilaisien oppimisalustojen käyttöä opettajille.

Vuosi 2002 oli Mediamaisterin historian suurin käännekohta, kun markkinoille alkoi enenevässä määrin tulla avoimen lähdekoodin oppimisalustoja. Tunnetuimman verkko-oppimisalustan Moodlen käyttöönotto toi uuden markkina-alueen koulutukseen keskittyneelle Mediamaisterille. Nyt verkko-oppiminen ei ollut kustannuksiltaan vain isojen organisaatioiden saatavilla, vaan oppimisteknologiaa pääsi hyödyntämään myös pienemmät toimijat. Oppilaitokset lähtivät aikaisina omaksujina hyödyntämään uudella mallilla tuotettuja alustoja.

Kasvua oppimisalustoilla

Pienestä muutaman hengen yrityksestä on kasvanut vuosien saatossa yli 20 työntekijän yhteisö. Toimimme Tampereen pääkonttorin lisäksi myös Helsingissä, Turussa ja Hämeenlinnassa. Mediamaisterin yritysryhmään kuuluu sisältöjä tuottava Digital Lessons Finland ja emoyritys Mediamaisteri keskittyy pelkästään verkko-oppimisen teknologioiden kehittämiseen. Vuosien saatossa Moodlen rinnalle on tullut monia muita avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, joita ovat mm. HRD-ohjelmisto Lerlin, verkko-kokousalussta BigBlueButton sekä yhteisötyökalu Elgg. Lisää eri työkaluja oppimisen ja henkilöstön kehittämisen tueksi skannataan koko ajan.

Mediamaisterin tulevaisuus

Me Mediamaisterilla kehitämme jatkuvasti uutta ja pysymme ajan hermoilla. Avoimen lähdekoodin ohjelmistot tulevat olemaan toimintamme ydin. Jatkossa haemme kasvua niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Pääomistaja Timo Väliharju summaa Mediamaisterin tulevaisuuden olevan liittyvän tiiviisti avoimen lähdekoodin ja yhteisöjen ympärille. ”Avoimen lähdekoodin konsepti tarjoaa uskomattoman innovaatioalustan ja konseptin, jonka olemassa oloa on kymmenenkin tekemisen jälkeen vaikea uskoa todeksi”.
Maisterin uudet kuulumiset avoimen lähdekoodin yhteisöissä näet kotisivuiltamme! Tehdään yhdessä avoimesti avoimella teknologialla! :)

www.mediamaisteri.com

English