Dodo ry

Vapaaehtoispohjalta toimiva kaupunkilainen ympäristöjärjestö. Dodo käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti, turhaan yksinkertaistamatta.

Dodo ry on vuonna 1995 perustettu kaupunkilainen ympäristöjärjestö. Dodo käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti, turhaan yksinkertaistamatta. Dodomaisia toimintamuotoja ovat kaupunkikävelyt, ideariihet, työpajat, sissiviljelmät, festivaalit, keskustelut ja kouluvierailut. Dodon keskittyy globaaleihin ympäristöongelmiin, mutta löytää ratkaisut arjesta. Ympäristöratkaisuja tarkastellaan kaupunkien ja kaupunkilaisen elämäntavan kautta. Ruokapöydästä, metrotunnelista tai seikkailulomalta ei ole pitkä matka globaaleihin ympäristöongelmiin.

Uusien ratkaisujen kehittäminen ja yhteistyö yllättävienkin tahojen kanssa on Dodolle tärkeää. Dodossa yritetään välttää turhia vastakkainasetteluja ja tarkastellaan ympäristökysymyksiä laajasti, eri näkökulmista.

Dodon unelmassa monenlaisista asioista, ihmisistä ja tarinoista voidaan oppia. Dodo pitää silmät, korvat ja ovet auki sekä tarjoaa osallistumismahdollisuuksia uuden tekijöille. Dodossa ei tarvitse olla asiantuntija voidakseen osallistua ja olla osa ratkaisua. Vapaaehtoisena voi vaikuttaa, ja silti asioita voidaan tehdä näyttävästi ja ammattimaisesti.

Järjestön näyttävin vuosittainen tapahtuma on Megapolis. Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävä urbaani festivaali Megapolis2026 tarttuu tänä vuonna ajankohtaiseen teemaan – energiaan.

– Öljyhuippu on jo täällä ja se tulee muuttamaan elintapojamme paljon tulevina vuosina, sanoo Antti Möller, Megapolis-työryhmän aktiivi. – Megapolis2026 on tapahtuma, jossa puhutaan ympäristöasioista fiksusti ja ratkaisukeskeisesti, mutta myös huumorilla, Möller kuvailee.

Megapolis2026 järjestetään 15.10. Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Tapahtumaa voi seurata myös suorana lähetyksenä nettisivuilta osoitteesta
megapolis2026.org.

English